Het slechte pad

4 maart, 2017 (07:01) | Arjen van Lith

RESIST-Trump-verzamel

Sinds de verkiezing van Donald Trump zijn miljoenen Amerikanen de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten. Hoewel het recht op vreedzame demonstraties verankerd is in de grondwet, hebben diverse afzonderlijke staten wetsvoorstellen ingediend die dit zowel moeilijker als gevaarlijker maken: het recht op demonstreren wordt in toenemende mate gecriminaliseerd, zogenaamd vanwege de openbare veiligheid. Het ministerie van Homeland Security beschouwt de woede om de verkiezing en de plannen van Trump als een aanjager van ‘domestic terrorism.’ 

Behalve journalist en schrijver is Arjen van Lith ook parttime activist en vandalist. In Texas staat op het spuiten van graffiti met een schade van meer dan 1500 dollar een gevangenisstraf van 180 dagen en een boete van maximaal 10.000 dollar. Dat heb je zo bij elkaar gespoten.

 

Reageer >